De meeste vragen zijn al eens eerder gesteld. Wij hebben een overzicht gemaakt, staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan gerust via ons contactformulier. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!
Mogen we tijdens een cursus met zijn tweetjes op het veld staan en de les volgen?
Onze cursussen zijn ingericht op 1 hond met 1 begeleider. Er mag dus 1 persoon met de hond op het veld staan.
Zo blijft het voor, zowel de hond als, de instructeur overzichtelijk. In onze lessen staat rust bovenaan, dus u kunt zich voorstellen dat het voor de hond verwarrend wordt als er 2 personen met hem/haar oefeningen gaan doen.
Mogen mijn gezinsleden/familie komen kijken?
Iedereen is welkom om langs de kant van het veld de lessen te volgen c.q. gade te slaan. Sterker nog 'van kijken' kun je ontzettend veel leren! Komt u alleen en neemt u hele jonge kinderen mee dan kan dat voor onrust zorgen als u die ook nog in de gaten moet houden.
Mag mijn kind de cursus volgen. Het is zijn/haar hond....
Kinderen mogen vanaf 16 jaar met hun hond een cursus bij ons volgen. Jongere kinderen helaas niet en wel om de volgende redenen:
Van jonge kinderen mag je nog geen overwicht op de hond verwachten.
Kinderen zien vaak de gevaren niet; niet van hun eigen hond maar vooral niet van vreemde honden in de buurt van de eigen hond.
Hiervoor is het ook niet verstandig om uw kinderen, zelfstandig, de hond uit te laten. Spijtig genoeg loopt er (bijna) in iedere wijk wel een 'schrik van de buurt' rond!
Mogen we om en om de cursus volgen?
Dus de ene week ik en de andere week mijn partner?
U en uw partner mogen om en om de les komen volgen onder voorwaarde dat de lessen uitvoerig met elkaar worden besproken en thuis worden doorgenomen. Dit om te voorkomen dat oefeningen onnodig herhaald moeten worden en leidt tot oponthoud tijdens de lessen. Het huiswerk mag door beide personen met de hond worden geoefend.
Waarom mag ik geen uitrollijn gebruiken tijdens de les?
Een hond aan een uitrollijn leert trekken aan de lijn. De lijn wordt namelijk alleen maar langer als de hond trekt. En wij willen de honden nu juist leren netjes en ontspannen aan de lijn te lopen. Daarnaast zijn uitrollijnen gevaarlijk bij onjuist gebruik: honden schieten makkelijker los (waarbij dat gigantische apparaat door de lucht vliegt en achter de hond aan) en de lijn kan om uw ledematen draaien/schuren. Dit veroorzaakt pijnlijke brandwonden.
Mijn hond is loops, mag ik dan wel met de lessen mee doen?
Ja, loopse teven zijn welkom, maar probeer voldoende afstand te houden van de andere honden. Een loopse teef kan namelijk voor de nodige onrust zorgen bij andere honden (zowel reuen als teven). Mocht tijdens de les blijken dat andere honden toch last hebben van jouw loopse hond, dan mag de instructeur beslissen dat je alsnog de les verlaat. Het is voor reuen (met name in hun puberteit) namelijk erg moeilijk om zich nog te concentreren als er een loops teefje rondhuppelt :-)
Als ik een les moet missen i.v.m. vakantie, feest of ziekte van mijn hond,
kan ik dan een les inhalen?
Mocht er op dat moment een passende groep(en) zijn dan is dat geen enkel probleem. Maar spijtig genoeg is dat niet altijd mogelijk. Voor de gemiste lessen wordt geen restitutie verleend.
"Ik ga altijd met veel plezier naar de hondencursus. Marjolein geeft goede tips en ze houdt ook goed rekening met de hond. Een jonge hond kan zich nl. nog niet zo lang concentreren. Dus er is ook steeds ruimte voor spelletjes met je hond. Daarnaast maakt ze het iedere week leuk en afwisselend."
- baasje van Joep