Jump for Joy

Jump for Joy is een combinatie van behendigheid en gehoorzaamheid, waarbij zoals ook bij alle andere vormen van hondensport, het contact baas-hond centraal staat.

 

De hond kan in Jump for Joy zijn capaciteiten benutten en zo een uitlaatklep vinden ter vervanging van zijn vroegere activiteiten. Verder is de hond aan het werk in een groep, waardoor er voortdurend gewerkt wordt aan het sociale gedrag van de hond. Doordat de baas in de gelegenheid is complimenten en beloningen aan de hond uit te delen, kan de hond steeds meer zelfvertrouwen krijgen.

 

Voor de bazen geldt dat zij kunnen werken aan de lichaamsbeheersing en het coördinatievermogen van de hond. Zij kunnen de invloed van de mens op de hond leren kennen en zo tot een beter inzicht in het gedrag van honden in het algemeen en van hun hond in het bijzonder komen.

 

Je moet het gewoon gedaan hebben om te weten hoe het “voelt”!
Maar realiseer je wel bij Jump for Joy staat: “JOY” voorop!

 

Voor baas en hond samen geldt dat je spelenderwijs veel plezier kunt beleven en intussen bezig bent met het bevestigen van de rangorde in de roedel. En dit alles komt weer de relatie baas-hond ten goede.

 

In Jump for Joy komen de volgende toestellen aan bod:

  • Hoogtesprongen

  • Bandsprong

  • Breedte – verte sprong

  • Tunnel

  • Slurf

  • Wip

  • Slalom (paaltjes)

  • Tafel
     

Wie kan er mee doen?

In principe kan iedere baas en hond aan deze training deelnemen. Voorwaarde is dat baas en hond in goede conditie zijn en actief en enthousiast met hun hond aan het werk willen.De hond de basiscommando’s zoals zit, af, blijf redelijk tot goed beheerst. De hond minimaal 8 maanden oud is.

 

De groepen worden ingedeeld in: small, medium en large honden. Dit in verband met de hoogte van de toestellen.
 

Praktische informatie Jump for Joy

"Met veel plezier meerdere cursussen gevolgd met mijn pups en opvang. Naast gehoorzaamheid de cursus Jump for Joy gedaan met één van de honden. Zodra hij de toestellen op het veld zag was hij helemaal happy. Leuke ongedwongen sfeer waar plezier met je hond voorop staat. Ook goed advies voor gedragsproblemen met mijn opvang honden. Aanrader!" 

het baasje van Tinus