Welkom bij Hondenschool BAG

Hondenschool BAG staat voor een “Bijzonder Aangenaam Gezelschapsdier”.

Dit is namelijk onze visie: een hond moet een “bijzonder aangenaam gezelschapsdier zijn!
Een onvoorwaardelijk vriend waaraan veel plezier te beleven is.

 

Helaas wordt er vaak, te impulsief, een hond aangeschaft. En wordt onderschat hoeveel tijd en verzorging een hond nodig heeft. In onze huidige, overvolle en drukke maatschappij heeft de hond veel ruimte en vrijheid moeten inleveren. Denkt u maar aan aanlijngebod, verboden stadscentra, verplichte uitlaatroutes, stranden en bossen die verboden zijn voor honden, rassen die verplicht gemuilkorfd moeten zijn, registratieplicht binnen uw gemeente. En dan nog niet te vergeten geluidsoverlast, hondenpoep en meer dan 10.000 bijtincidenten per jaar.

 

U bent buitengewoon belangrijk voor uw hond. Zijn geborgenheid, zijn veiligheid en zijn totale bestaan liggen in uw handen. Hij be­steedt er daarom veel tijd en moeite aan in zijn pogingen u te "begrij­pen" want zijn leven hangt af van de mate waarin hij slaagt een goede relatie met u op te bouwen. Het is uw taak om verwar­ring te voorkomen!

 

Is een hond dan nog wel zo leuk?

Ja… Een hond is al sinds mensenheugenis een “onvoorwaardelijke trouwe vriend” - als u maar weet waar u aan begint.

Iedere hond, ieder ras, heeft zijn eigen specifieke raskenmerken, dat resulteert dat ieder ras zijn eigen aanpak en opvoeding nodig heeft. Het uitgangspunt is echter voor iedere hond hetzelfde: consequent zijn, dat wil zeggen ja = ja en nee = nee.

 

Als de communicatie tussen baas en hond niet optimaal is en zij elkaar niet begrijpen, dan ligt de weg open voor problemen! Dit kan ontaarden in gedragsproblemen bij de hond. Enkel en alleen omdat hem niet is geleerd waar zijn grenzen liggen. Wilt u die “vriend” hebben dan zult u meer moeten doen dan alleen uitlaten en eten geven. U zult zich moeten verdiepen in hoe honden “leren” en dat uw viervoeter opgevoed moet worden. Dat kost veel tijd, energie en vooral doorzettingsvermogen.

 

Om ervoor te zorgen dat u een “Bijzonder Aangenaam Gezelschapsdier” gaat krijgen bieden wij u onze cursussen aan. Deze cursussen zijn gebaseerd op spel, aandacht en vrijwillig leren van de hond. Wij trainen in kleine groepen zodat persoonlijke aandacht voor baas en hond gewaarborgd zijn. Realiseert u zich goed dat u met een “goed opgevoede hond” overal en altijd welkom bent. En dat moet u als muziek in de oren klinken!

 

Marjolein Geelhoed

Hondenschool BAG

gallery/20180722-img_8707
Onze doelstelling

 

Het doel van onze hondenschool is kennis over het gedrag en de behoeftes van honden over te dragen aan hondeneigenaren en –liefhebbers.

 

En hen te begeleiden in de opvoeding van hun hond. Hondenschool BAG werkt met een positieve trainingsmethode waarin gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt omgezet naar gewenst gedrag zonder het gebruik van onnodige correctiemethoden.

 

Er wordt vooral gewerkt met lichaamshouding en “soms ’n voertje” als extra stimulans bij het aanleren en onderhouden van verschillende onderdelen.

"Wij hebben zeer regelmatig, met veel plezier, een cursus gedaan. Ook de hond ging er graag naar toe. Veel geleerd, wij en de hond!"
- de baasjes van Sue.