Niet elke hond is een geboren zwemmer. Voordat je dus met de hond het water in gaat, zorg dat je weet of de hond goed kan zwemmen of niet. Weet je het niet of twijfel je doe de hond dan een zwemvest aan of ga samen met de hond het ondiepe water in.
Wees ook alert op de waterkwaliteit. Laat de hond niet zwemmen in stilstaand water of water waarin dode vissen of eenden liggen in verband met botulisme en blauwalg. Als de hond van dit water drinkt, kan hij daar behoorlijk ziek van worden.
Ook is het zeer verstandig om de hond, als hij meegaat op de boot, een zwemvest aan te doen.
Een zwembadje in de tuin plaatsen zorgt voor verkoeling en veel plezier. Een grote plastic schelp (zandbak) volstaat prima, favoriete speeltjes erin en de (apporteer-) pret kan gaan beginnen.
Maar ook veel honden vinden het een feest om stokken te apporteren uit het water. Maar wist je dat stokken “heel gevaarlijk speelgoed" zijn. Maar wat kan er misgaan?
Dierenartsen zien in hun praktijk regelmatig honden die door stokken ernstig verwond zijn geraakt. Zij raden hondeneigenaren dan ook met klem af om honden met stokken te laten spelen.
Een dummy, gemaakt van bijna onverwoestbaar brandslangmateriaal, bijtvast door interne rubberen coating, extreem sterk materiaal van stof, waterdicht, drijvend en 30 cm. lang. Makkelijk mee te nemen, je steekt het zo in de achterzak van je broek. Vies en vuil…. Geen enkel probleem het kan zo in de wasmachine op 30 graden.
En voor de kosten hoeft je het niet te laten. Voor 10,00 euro jarenlang speel-plezier!